Kruse Smith bygger tunneler

Kruse Smith vant jobben med å bygge tre tunneler på fylkesveg 714 Mjønes-Valslag i Sør-Trøndelag. Kontraktsummen er på 368 millioner kroner.

Fredag 7. oktober signerte byggherre og entreprenør kontrakten.

– Nå skal vi først ha en samhandlingsprosess med entreprenøren der vi samstemmer forventninger og gjør avklaringer om bygginga. Vi regner med at entreprenøren begynner å grave forskjæringer i slutten av oktober og at de starter tunnelboringene i november, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

I forbindelse med sprengning av Valslagstunnelen må trafikantene påregne korte stopp. Det vil også bli nedsatt hastighet på strekningen Mjønes-Valslag i anleggsperioden.

Ferdig årsskiftet 2013-14
Entreprisen med de tre tunnelene ligger på strekningen mellom Mjønes og Valslag. Tunnelene har følgende lengder:

•Brattstiåstunnelen, ca. 215 m lang

•Fenestunnelen, ca. 1070 m lang

•Valslagtunnelen, ca. 2585 m lang

Entreprenøren vil først bygge de to lengste tunnelene parallelt, og deretter den korteste til slutt. De tre tunnelene kan tas i bruk ved årsskiftet 2013-14.

Erstatter rasfarlig og smal veg
Dagens fv. 714 fra Mjønes til Valslag har lav standard og det mangler tilstrekkelig breddeutvidelse i de fleste kurvene. Enkelte partier er smale og svingete, og noen partier har problematiske stigningsforhold.

I tillegg har enkelte partier dårlig bæreevne, noe som har medført svikt i grunnen og hyppige telehiv. Langs Bustlibergan er det rasfarlig og bratt langs sjøsiden.

Til sammen gir dette en hovedveg med dårlig framkommelighet, spesielt vinterstid.

Entreprisen med de tre tunnelene er det andre prosjektet på Ny fylkesveg 714.