Arbeidslivet bekymret for økonomien

LO-leder Roar Flåthen og NHO-sjef John G. Bernander deler statsministerens bekymring over utviklingen i internasjonal økonomi.

Norsk økonomi vil bli rammet av et tilbakeslag i verdensøkonomien, fastslo statsminister Jens Stoltenberg (Ap) etter møtet med partene i arbeidslivet fredag formiddag. Han høstet ros for å ha lagt fram et statsbudsjett dagen før som stramt nok til ikke å påvirke norsk økonomi, men fikk samtidig beskjed om å følge utviklingen internasjonalt nøye.

– Norge vil bli rammet på flere måter av et tilbakeslag internasjonalt, blant annet ved at færre vil kjøpe norske varer, som papir, aluminium og oppdrettslaks, og at prisene på produktene norske bedrifter eksporterer vil synke. Også norske banker vil få trøbbel med å få lån, hvis europeisk banksektor blir rammet av krise, sa statsministeren.

Han forsikrer om at regjeringen står parat med virkemidler for å avhjelpe eventuelle negative konsekvenser en ny internasjonal, økonomisk krise vil ha for Norge.

– Vi er dessuten bekymret for vekstanslagene regjeringen har i budsjettet. Våre prognoser viser at medlemsbedriftene ser mer pessimistisk på framtida enn hva som framkommer av budsjettet, sa NHO-sjef John G. Bernander.