Ny museumsdirektør på vegmuseet

1. oktober overtok Geir Atle Stormbringer roret på Norsk vegmuseum. Han er som sin forgjenger først og fremst fagmann, med sosialantropologi og arkeologi i fagkretsen.

Stormbringer har lang fartstid som freelancearkeolog på fastlands-Norge og fra Svalbard som prosjekt- og feltleder. Han har de siste årene jobbet innen ledelse og administrasjon i det private næringsliv, melder vegvesen.no.

Den nye direktøren gleder seg til å ta fatt på arbeidet og å videreføre det gode grunnlaget som er lagt ved museet.

- Jeg skal være med å definere, konservere og presentere vår felles kulturarv som knytter seg til norske veger – noe jeg ser på som er en ærefull og særdeles viktig oppgave, sier Stormbringer.

Stormbringer ønsker å opprettholde museets satsning på publikum i form av årlige arrangementer og ser fram til å lede arbeidet med ny basisutstilling i årene som kommer, med åpning i jubileumsåret 2014. I forbindelse med lederskiftet vil han også gjøre noen administrative grep ved museet for å oppnå en mer strømlinjeformet og rasjonell måte å drive museet på. I den forbindelse har museet også ansatt ny administrasjonsleder, Randi Tone Skjelsvold, som første skritt i retning av en større omstrukturering ved museet.

Privat er Stormbringer en ivrig seiler og har krysset Atlanteren to ganger - hvorav en gang alene. Han er også aktiv i Hot Rod-miljøet hvor de bygger om gamle amerikanske biler, og er nå i gang med ombyggingen av en 1936 Chevrolet Pickup. Den nye direktøren har dessuten lokal tilknytning ettersom han er gift og har fem barn med lillehamringen Hege Norman Stormbringer, for tiden journalist i Vestlandsnytt.