Nytt teknologibygg i Tromsø

Statsbyggs investeringsbudsjett for 2012 er på vel 3,2 milliarder kroner. Dette kommer fram i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Ved Universitetet i Tromsø skal det bli nytt teknologibygg. Høgskolen i Tromsø og Universitetet i Tromsø ble fra 1. januar 2009 organisert som én institusjon under navnet Universitetet i Tromsø. Etter fusjonen er det ønskelig å flytte ingeniørutdanningen til universitets campus i Breivika og å samle realfags- og teknologimiljøet ved universitetet i et nytt bygg. Regjeringen foreslår 30 millioner kroner til oppstart og en total kostnadsramme på 427,4 millioner kroner til det nye teknologibygget.

Etter terroranslaget mot Regjeringskvartalet 22. juli foreslår regjeringen å sette av 150 millioner kroner for 2012. Dette er midler til sikring og rydding av eiendommen, leie av lokaler til berørte departementer og prosjekteringsarbeid.

Regjeringen foreslår å bevilge penger til videreprosjektering av nytt nasjonalmuseum på Vestbanen i Oslo. Det er også avsatt midler til prosjektering av nytt vitenskapssenter på Kalvskinnet ved NTNU og til rehabilitering av Ullersmo fengsel.

En rekke prosjekter videreføres i byggefase, deriblant Eidsvollsbygningen, Høgskolen i Oslo, R6 og taket på Det Kongelige Slott.