Lundin bygger ut Luno for 23,3 milliarder

Oljeselskapet Lundin lar ikke Avaldsnes-funnet endre planene for Luno-området. Selskapet tar sikte på produksjonsstart på Luno i 2015.

Hvis alle godkjennelser går i orden, setter Lundin i gang utbyggingen av det første feltet i Luno-området i Nordsjøen og legger grunnlaget for senere boring i Greater Luno-området, der Avaldsnes-funnet er gjort, skriver Petro.no. Lundin tar sikte på produksjonsstart oktober 2015.

Oljedirektoratet har lenge ment at utbyggingen av Aldous/Avaldsnes bør samkjøres med utbyggingen av Luno og Draupne, de to mindre funnene i nærheten, hevder seniorrådgiver og tidligere ressursdirektør i Oljedirektoratet, Rolf Wiborg overfor Teknisk Ukeblad. Wiborg sier petroleumsloven er tydelig på at det skal være samordning dersom det er rasjonelt

Ifølge Lundin er det for sent å stanse Luno-prosjektet for å samkjøre det med Aldous/Avaldsnes.

– Luno ligger to-tre år foran i løypa. Vi tror ikke det er verdt å vente, sier administrerende direktør Torstein Sannes i Lundin Norge.

Sist fredag ble det kjent at Lundin hadde gjort et av tidenes største oljefunn på norsk sokkel. Mens man tidligere trodde Avaldsnes kunne inneholde opptil 400 millioner fat olje, ligger nå anslaget på mellom 800 millioner og 1,8 milliarder fat olje. Anslaget for nabofeltet Aldous ligger på mellom 400 millioner og 800 millioner fat olje.