Lokale leverandører på Jørstadmoen

Forsvarsbygg inngår avtaler med lokale og regionale firmaer for oppføring av tre befalsforlegningsbygg på Jørstadmoen.

Fakta om byggene

Befalsforlegningene:

100 befalshybler

80 ett-roms, 20 to-roms

4 000 kvadratmeter BTA

Fritidsmesse

Ett frittstående bygg

500 kvadratmeter BTA

Lager og systemrom CIS-TG

Det planlegges med etablering av tilbygg til eksisterende Systemhall. Dette prosjektet inkluderer skjermtak ved to sider for lagring av containere. Takene utgjør 1 125 kvadratmeter. Systemrommet på 290 kvadratmeter skal etableres i tilknytning til systemhallen. Byggestart her er årsskiftet 2011/12 og med ferdigstillelse ca etter et års byggetid.

Riving og miljøsanering

Som en del av utviklingen ved Jørstadmoen leir vil Forsvarsbygg rive og miljøsanere utdatert bygningsmasse.I første omgang omfatter dette tre utrangerte bygg i den såkalte K-leiren på til sammen 1 800 kvadratmeter. På Hovemoen skal det rives 28 utrangerte lagerbygg på til sammen cirka 13 000 kvadratmeter, og rivearbeidene er igang.

Under planlegging

Kontorbygg CIS-TG og bortsettingsarkiv

Etablering av kontorarealer for nærmere 80 kontorplasser, med rom for personlig bekledning og utrustning. Dette bygget planlegges i størrelsesorden 1 700 kvadratmeter. Bortsettingsarkivet for Forsvarets arkivadministrasjon vil inkludere 500 hyllemeter. Forsvarsbygg vil ved etableringen av nybygget fokusere på energieffektivitet og bruk av heltre. I tillegg vil det satses på buildingSMART metodikk ved etableringen. Byggestart her er høsten 2012, med ferdigstillelse sommer 2013.

ENØK

I ENØK-prosjektet for Jørstadmoen leir legges det opp til utfasing av eldre oljekjeler. Disse skal erstattes av fornybar energi. Forsvarsbygg har som mål at minimum 80% av energileveransene skal være fornybar energi. I dette prosjektet legges det opp til kjøp av energi fra ekstern leverandør og det forutsettes at nødvendig distribusjonsnett er på plass.

Infrastruktur

Forsvarsbygg vil sørge for at det bygges nødvendig infrastruktur i leiren med tanke på fremtidige planlagte prosjekt, samt distribusjonsnett for grønn energi.

Nå er kontraktspartnere for bygg-, rør-, elektro- og ventilasjonsentreprise valgt, og byggestarten er nært forestående.

– Det er gledelig at deler av den lokale og regionale byggebransjen har konkurrert seg til de første avtalene for utvikling av Jørstadmoen, sier Jens Levi Moldstad som er regionsjef i For-svarsbygg.

Det er gjennomført tilbudskonkurranser og det var god deltakelse fra så vel nasjonale som lokale leverandø-rer. For byggentreprisen inngås det avtale med Multi Bygg AS fra Brumunddal, entreprisen for rør tildeles GK Rør, arbeidene for elektro vil bli utført av EE Teknikk As avd Lilllehammer Elektro, entriseprisen for venti-lasjon inngås med Lillehammer Ventilasjon AS. Leverandøren for heis vil bli Access Vital AS. Til sammen vil de tekniske entreprisene ha en verdi på rundt 25 millioner kroner og byggentreprisen er på ca 58 millioner kroner.

Digital byggeprosess
Forsvarsbygg har lagt til rette for samordning av digital informasjon fra de ulike fagområdene i dette prosjektet. Ved bruk av buildingSMART metodikk er det etablert digitale modeller som benyttes i hele byggeprosessen – fra idéskisse og ut byggets levetid. Forsvarsbygg er en pådriver for bruk av buildingSMART i byggebransjen og i sine planleggings – og byggeprosjekt landet rundt.

Utvikling av Jørstadmoen
Forsvarsbygg planlegger og gjennomfører nødvendig fornyelse og utvikling av Jørstadmoen. Flere prosjekter er under planlegging og det skal etableres en fritidsmesse, tilbygg til eksisterende Systemhall, kontorbygg og ENØK-prosjekt. Et av ENØK-prosjektene er å etablere fjernvarmeanlegg basert på bioenergi, og i byggepro-sjektene legger Forsvarsbygg vekt på energieffektivitet. I tillegg er Forsvarsbygg også ansvarlig for den daglige driften og vedlikeholdet av alle bygg og anlegg på Jørstadmoen.