YIT har signert ny rammeavtale med Forsvarsbygg

Rammeavtalen som nylig ble inngått med Forsvarsbygg, er den første landsdekkende avtalen Forsvarsbygg har hatt vedr. service, drift og vedlikehold av elektronisk sikringsutstyr.

- Tidligere har fokuset først og fremst ligget på nyanskaffelser, og vi har på mange måter vært skadelidende under denne tanken. At vi nå inngår en avtale hvor vi får samlet alle tjenester knyttet til drift og vedlikehold av sikringssystemene, samt at dette er en landsdekkende avtale, er vi svært fornøyde med, forteller Tom Løkkeberg, leder for sikringstjenester i FB Utleie.

Sikringssystemene Løkkeberg sikter til gjelder alt fra adgangskontroll og alarmsystemer, til TV- og videoovervåking. Dette er systemer som ikke kan være nede lenge av gangen, og som derfor krever en leverandør som responderer raskt og har god kompetanse på området.

- Vi setter samme krav til våre leverandører som våre kunder setter til oss. Utfordringen tidligere har vært at alt må ut på anbud og at dette tar for lang tid. Denne avtalen sikrer raskere responstid fordi den gir oss mulighet til å handle disse tjenestene i henhold til regelverket om offentlig anskaffelser, samtidig som vi slipper å legge tjenestene ut på anbud, sier Løkkeberg.

- En annen fordel med avtalen med YIT er at vi nå vil få langt bedre økonomisk oversikt, samt kontroll på all teknisk informasjon på systemene våre. Det har blitt gjort mye godt arbeid ute i leirene på sikkerhetssiden fram til nå, men denne avtalen vil hjelpe oss til å få enda bedre oversikt og sørge for like rutiner over hele landet, legger han til.

YIT AS har sterkt fokus på at dette er en landsdekkende avtale og ser med glede fram til samarbeidet:

- Det har vært en veldig god prosess og vi er svært fornøyde med avtalen. Siden dette er en landsdekkende avtale er det viktig for oss at alle i YIT skal forstå, tenke og respondere likt på denne over hele landet. En slik avtale gir oss også muligheten til å bygge kompetanse, noe som igjen vil føre til en styrking rundt preventivt vedlikehold, sier Trygve B. Thøgersen, administrerende direktør i YIT AS.