Viktig signal fra LO

- Det at LO-leder Roar Flåthen igjen tydelig åpner for å fjerne formuesskatten er et svært viktig og gledelig signal for norske bedrifter og norske arbeidsplasser, sier administrerende direktør i NHO John G. Bernander.

Bernander kommenterer dette i sammenheng med Flåthens utspill i DN om de negative konsekvensene av formuesskatten for norsk næringsliv. Han sier videre at LO- lederen med dette viser at han forstår hverdagen for bedrifter, ansatte og eiere over hele landet som rammes av den særnorske formuesskatten. Flåthen ser hvordan formuesskatten truer arbeidsplassene og hindrer viktige investeringer i norske næringsliv.

- Tidligere har også næringsministeren vist at han forstår hvordan formuesskatten diskriminerer norske bedrifter. Trond Giske ser i likhet med Roar Flåthen formuesskattens skadevirkninger for norske arbeidsplasser. Både Flåthen og Giske reiser mye rundt i landet og besøker norske virksomheter. De ser begge hvordan denne skatten daglig rammer næringslivet. Dette hjelper likevel ingenting om ikke regjeringen endrer sin politikk, sier Bernander.

NHO ønsker velkommen Flåthens forslag om en utredning av de negative konsekvensene av formuesskatten. Dette stemmer godt overens med forslaget fra NHO og ni andre næringsorganisasjoner som har utarbeidet et konkret forslag til hvordan formuesskatten kan fjernes på arbeidende kapital, selve arbeidsverktøyet i bedriftene.

- Vi samarbeider gjerne med LO og regjeringen om en slik utredning av formuesskattens negative effekter, avslutter John G. Bernander.