Mirka tar et nytt grep om sparkelsliping

Mirka har utviklet en ny ergonomisk håndslipestøtte som gjør det enklere å komme til på vanskelige steder.

- Det er ikke til å komme fra at vanskelige overflater bearbeides mer nøyaktig med håndsliping enn med maskin. Med Handy blir det enklere – og morsommere. Den er ideell til sparkelsliping og fjerning samt nedmatting av gammel maling, skriver Mirka i en pressemelding.

Den nye håndslipestøtten Handy kobles enkelt til en støvsuger, noe som gir et støvfritt arbeidsmiljø. Handy er spesielt beregnet på sparkelsliping og støtter Mirkas nettslipingskonsept Abranet. Arbeidsmiljøet blir sunnere og Abranet holder dessuten lengre og arbeidet går raskere enn med tradisjonelt slipepapir.

Støvet suges opp direkte ved hjelp av de 55 hullene på undersiden av håndslipestøtten. Handy har et ergonomisk tohåndsgrep, noe som forenkler og gjør at slipingen går raskere. Hullene på oversiden av slipestøtten optimerer utsuget og luftstrømmen. Sugeventilen kan også justeres for redusert og økt sugekraft.

Handy har et mål på 80 x 230 mm som er optimalisert for sparkelsliping. Den er dessuten utstyrt med borrelåsfeste i stedet for tidkrevende klemmer og har en design som stikker seg ut og gjør at den synes.