Tyver stakk av med over 20 tonn kobber

Tyver stakk natt til mandag av med mellom 20 og 30 tonn kobber verdt rundt 1 million kroner fra bedriften Oppland metall i Hunndalen i Gjøvik.

Bedriftens sikkerhet var ivaretatt av en nattevakt. Han ble bundet fast til en stolpe. Gjerningsmennene ødela vaktens mobiltelefon og stakk hull på alle bildekkene hans. De truet ham deretter til å åpne porten til lageret, men mannen nektet å åpne den ytterste porten. Tyvene brøt den deretter opp på egen hånd.

– Vakten sier at han var nervøs da det sto på, men han sier at de ikke var voldelige, sier markedsansvarlig Tord Linnerud i Oppland metall til TV 2.

Kobbertyvene ga vakten noen svenske 500-lapper før de forlot stedet med kobberlasten på en lastebil. Politiet mottok melding om saken klokken 2.20 natt til mandag, opplyser operasjonsleder Åge Norland i Vestoppland politidistrikt.

To timer senere ble to kjøretøyer stanset på Stryken i Romerike politidistrikt. Politiet fant mellom 20 og 30 tonn kobber på lastebilen, samt spesialverktøy verdt 300.000 kroner.

Operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt opplyser til Romerikes Blad at verdien på kobberet er rundt 1 million kroner. Politiet pågrep fem personer. De ble fraktet til politihuset i Gjøvik.

De fem pågrepne mennene er fra Romania og Serbia. De satt ved 10-tiden mandag formiddag i arresten i påvente av å bli avhørt.