Økt interesse for hytte på fjellet

Både grunneiere og eiendomsmeglere over hele landet melder om økt interesse for hytter på fjellet. En fortsatt lav rente fører til at stadig flere tar seg råd til hyttedrømmen.

Og det er ikke de store hyttepalassene som nå får bein å gå på, men hytter som vanlige lønnsmottakere ser seg råd til å anskaffe, skriver Nationen.

– På sensommeren og høsten har salget av hytter vært bedre enn i fjor. Vi har hatt en veldig positiv utvikling de tre siste månedene og får derfor en økning i hyttesalget vårt i 2011, sier eiendomsmegler Are Berg i Valdres.

Det er hytter i prisklassen mellom 1 og 1,5 millioner som er mest i vinden. Men også salget av hyttetomter går igjen oppover. Tendensen fra Valdres er den samme i populære hytteområder i Gudbrandsdalen, i Buskerud og i Møre og Romsdal.

Redaktør i Hytteavisen, Jan Erik Hvidsten, mener mange ser på en hytte i Fjell-Norge som en god investering. Han spår at hvis renta fortsetter å være lav, vil stadig flere få råd til å skaffe seg hytte i fjellet.

Sjeføkonom i markedsanalyseforetaket Prognosesenteret, Kjell Senneset, er enig i dette.

– Hyttemarkedet nærmer seg nivået før finanskrisen. Med økende lønninger vil stadig flere få råd til ekstra bolig i fjellet, mener Senneset. (©NTB)