Ny administrerende direktør i LNS

Frode M. Nilsen er utnevnt som ny adm. direktør i LNS og tiltrådte stillingen 1. oktober. Dette ble kunngjort under feiringen av LNS 50 års jubileum denne helgen i Lofoten Kulturhus i Svolvær.

Etter et vanskelig år i konsernet som endte med full frifinnelse fra Økokrim, trer nå Frode M. Nilsen tilbake i ledelsen i LNS men denne gang som adm. direktør. Dag Rindal Brox går over som prosjektdirektør. Samtidig fortsetter Inge K. Hansen som styreleder.

- Det er vi glade og stolte over og vil være med å løfte selskapet videre, heter det i en melding fra selskapet.

Frode M. Nilsen (48) har en lang og fremtredende karriere i LNS-konsernet. Han er utdannet sivilingeniør fra Norges Tekniske Høyskole og har tidligere blant annet vært adm. direktør i LNS Spitsbergen AS. Frode Nilsen har hatt hovedansvaret for tunneler og gruvedrift i LNS samt alle utenlandsprosjekt, bl.a. i Chile og Hong Kong. Han kommer nå fra prosjektdirektørstillingen i LNS.

Av styreverv, har han vært styreleder i selskapene LNS, Hålogaland Element og LNS Chile, styremedlem i en del LNS-selskaper, Norwegian Tunnelling Network (NTN) og Norsk forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF). Han leder også Internasjonal komité i NFF.

LNS er ISO-sertifisert
LNS har nå blitt ISO-sertifisert og dette vil gi selskapet et konkurransefortrinn. 20. september ble Leonhard Nilsen & Sønner AS sertifisert etter NS-EN ISO 9001: Systemer for kvalitetsstyring Krav (ISO 9001:2008). ISO 9000 er en samling standarder for kvalitetsstyring (quality management systems). Den omfatter alle typer virksomheter og organisasjoner, og vedlikeholdes av International Organization for Standardization (ISO).

Sertifikatet er gyldig for følgende tjenester:
Bygge- og anleggsvirksomhet relatert til:
· Komplette fjelltunneler, inkludert over- og underbygging for vei og jernban, fjellsikring, vann- og fostsikring, drenasjearbeid, teknisk infrastruktur og rehabilitering.

· Veibygging i dagen

· Uttak, transport og bearbeiding av masse.

· Gruvevirksomhet.

- Det å ha et sertifiserbart system, forteller omverdenen (kunder, myndigheter, leverandører, samfunnet) noe om kvaliteten på systemet til bedriften. Krav fra byggherrer i anbudsgrunnlag refererer nesten uten unntak til de samme krav som ISO standarden stiller. I utlandet er det ikke lenge før at det er krav om å være sertifisert for å få regne anbud, heter det i meldingen.

Flott markering

Både Malvin og Frode Nilsen ga en veldig morsom og innsiktsfull gjennomgang av bedriftens historie. Dette kommer vi nærmere tilbake til. Det ble også utdelt en rekke hedersbevisnigner til ansatte som har vært trofast mot bedriften gjennom mange år. Det ble mange medaljer og mange gullklokker.

Mange brukte også anledningen til å gratulere LNS med jubileet.