Scandic skal drive Kristiansands nye nummer en hotell

Scandic Norge AS skal drive Kristiansands største hotell. Hotellet ligger sammen med Aquarama, som innholder badeland, treningssenter, spa og idrettsannlegg. Alt skal stå ferdig våren 2013.

Det nye hotellet skal bli et moderne hotell med tilbud til alle på Bystranda i Kristiansand. I vinterhalvåret skal hotellet fylles med forretnings- og møtetrafikk, mens sommerhalvåret er tiltenkt barnefamilier og ferierende.

– Vi er stolte. Med dette hotellet etablerer Scandic seg med et hotell som tilbyr det beste både for ferie- og jobbreisende – i en av de viktigste hotellbyene i Norge, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

- Hotellet får 229 rom, over 800 senger og konferansekapasitet til 400 personer. I tillegg vil vi i samarbeid med Filadelfia, som bygger et stort konferansesenter, skape det møte- og konferansestedet som Sørlandet har manglet. Sammen kan vi huse arrangementer i størrelsesordenen 2000 personer, fortsetter Steen-Mevold.

Møtested i Kristiansand

På Bystranda i Kristiansand, kan Scandic friste med utsikt over skjærgården og sand mellom tærne når man spiser frokost. Det nære samarbeidet med Aquarama gjør at hotellets gjester også kan trene gratis i Sørlandets beste treningssenter.

Aquarama vil bli et møtested for hele byen og blant annet skal innholde badeland, 50 meters svømmebasseng, stupeanlegg, idrettshall, treningssenter, kontorarealer, parkeringsanlegg og velværesenter. Med et hotell tilknyttet anlegget skal Scandic sammen med Kruse Smith og BRG - som står bak Aquarama Kristiansand AS – skape et fyrtårnprosjekt i regionen.

– Avtalen med Scandic om drift av hotellet gjør Aquarama til et komplett ressursanlegg for Kristiansand. Det samlede tilbudet som Aquarama representerer, gjør anlegget til et fyrtårnprosjekt i regionen, både med et helse- og turistfokus.

Lokaliseringen på Bystranda er unik og vil sammen med Kilden løfte byens attraktivitet både for fastboende og turister, uttaler direktør David Reme i BRG Eiendom AS.

Daglig leder i Aquarama AS, Svein Kaldestad er også strålende fornøyd.

– Vi er særdeles tilfredse med å kunne inngå en slik avtale med Scandic, en raskt voksende hotellkjede og en seriøs partner. Vi får profesjonalitet, erfaring og kvalitet inn i den viktige hotelldelen av Aquarama, sier Svein Kaldestad.

Den nye generasjonen Scandic

- Dette er bare et av våre mange nye hoteller i Norden, sier Svein Arild Steen-Mevold. Nylig åpnet Scandic Nordens høyeste hotell, Scandic Victoria Tower, i Stockholm og Scandic Stavanger Forus her hjemme. Senere i høst åpner Scandic Vulkan i Oslo og Scandic Grand Central i Stockholm. Alle disse er flotte produkter som representerer det nye Scandic – spennende hoteller med moderne løsninger tilpasset kundens behov. Scandic Vulkan er Norges ikke bare første miljøklasse Ahotell, men også en kreativ og inspirerende møteplass for både gjester og folk i nærmiljøet. Her satser vi på knallgod mat, som er kortreist og smakfull, i tillegg til gode arbeidsmuligheterfor bedrifter og studenter i nærområdet. Her er det bare å stikke innom etter 19.oktober, avslutter Steen-Mevold.