Bryn-Helsfyr-samarbeidet vokser videre

Øni Eiendom v/Maya Eiendom blir deltaker nummer 27 i Bryn-Helsfyr-prosjektet, et langsiktig samarbeid om identitetsbygging av området som Oslos knutepunkt for næringsvirksomhet. Deltakerarealet nærmer seg 90 prosent.

Øni Eiendom AS v/Maya Eiendom AS forvalter og utvikler egne eiendommer og er blant flere selskaper under holdingselskapet IK Gruppen AS. Konsernet har totalt 39 ansatte og en årsomsetning på 270 millioner kroner.

På Bryn-Helsfyr eier Øni Eiendom v/Maya Eiendom naboeiendommene Østensjøveien 9 og Østensjøveien 15, på til sammen ca 13.700 kvm. Østensjøveien 9 består av flere bygg med totalt ca 10.000 kvm fordelt på lager- og kontorareal. Eiendommen, som for tiden er fullt utleid til blant annet Flisekompaniet, Ahlsell Norge og Probata, planlegges utbygd med 4.500 kvm kombinasjonsarealer. Østensjøveien 15, som Maya Eiendom kjøpte av GK Eiendom i juni år, har et kombinasjonsbygg på totalt ca 3.500 kvm. Tidligere eier har selv tilhold i bygget frem til overtakelsen i juni 2012, hvorpå bygget blir ledig for utleie. Maya Eiendom tilbyr dermed over 2.100 kvm kontor, 890 kvm lager, betydelig innen- og utendørs parkeringskapasitet samt verksted i eiendommen.

– Bryn-Helsfyr-samarbeidet gjør en solid og viktig jobb med å sette området og dets unike fortrinn på kartet. Med to sentrale eiendommer, begge med utbyggingspotensial, i området, har vi nytte og glede av å ta del i den langsiktige identitetsbyggingen, sier Bjørn-Erik Indahl i Maya Eiendom.

Foruten Øni Eiendom v/Maya Eiendom har SPG Ole Deviks vei, Aberdeen Asset Management, Fortin og Fearnley Finans Eiendom sluttet seg til Bryn-Helsfyr-prosjektet så langt i 2011, som markerer samarbeidets 10-årsjubileum. Totalt representerer disse over 142.000 kvm eiendom i området, og bidrar til at nærmere 90 prosent av områdets arealer nå er representert av deltakerne.

– Det er hyggelig å styrke samarbeidet med nok en sentral eiendomsaktør, i et jubileumsår der vi ser tydelige resultater av arbeidet i form av økende markedsinteresse, lavere ledighet og nye utviklingsprosjekter. Det sier Per Kristian Lundquist i Sandia Gruppen, som er koordinator i Bryn-Helsfyr-prosjektet.