Atkins prosjekterer signalanlegg på Oslo S

Atkins har, i partnerskap med Aas-Jakobsen, vunnet oppdraget med å prosjektere signalanlegget ved Oslo S knyttet til innføringen av den nye Follobanen.

Prosjektet inkluderer, i tillegg til innføringen av Follobanen til Oslo S, en optimalisering av sporarrangementet på stasjonen. Det medfører blant annet en endring av inngående og utgående spor for Østfoldbanen. Utbyggingen vil utføres med opprettholdt togtrafikk og vil derfor kreve betydelig fleksibilitet og robusthet i faseplanene for anleggsperioden.

Leder for Atkins i Norge, Håkon Dragsund, sier:

- Dette er et stort skritt videre for vår satsning om å bli en betydelig aktør på signalområdet i Norge. Atkins primære rolle i prosjektet er knyttet til utformingen av signalanlegget som vil være et meget teknologisk krevende aspekt ved prosjektet. Det vil gi oss en glimrende mulighet til å demonstrere våre sterke tekniske ferdigheter og inngående kjennskap til signalteknologi.

Atkins har 3500 jernbanespesialister på verdensbasis og rundt 500 i Skandinavia. I Norge omsetter Atkins i år rundt 100 millioner kroner knyttet til rådgivningstjenester mot Jernbanemarkedet og er involvert i prosjekter som spenner fra strategiske analyser til detaljert prosjektering.