Ny adm. dir. i Jøtul

Arve Johan Andresen er utnevnt til ny administrerende direktør i Ratos’ datterforetak Jøtul fra 1. november 2011. Han har hatt ledende stillinger i flere internasjonale selskaper.

Arve Johan Andresen, født 1961, har blant annet vært administrerende direktør i norske Lærdal Medical og har tidligere vært i Nestlé og McKinsey & Co. Nå sist kommer Arve Johan Andresen fra Northzone Ventures, der han har vært partner siden 2001.

I løpet av denne perioden har han bidratt i utviklingen av flere selskaper i ulike bransjer. I tillegg har Arve Johan, i og utenfor Northzone Ventures, hatt verv som styremedlem/styreleder i flere selskaper. Arve Johan Andresen tar over for Erik Moe, som har vært administrerende direktør i Jøtul siden 1999.

- Arve Johan Andresen har mange års erfaring fra internasjonal virksomhet. Hans brede erfaring med å utvikle selskaper, i kombinasjon med hans personlige egenskaper, er noe av det som gjør ham svært velegnet som administrerende direktør for Jøtul. Vi i styret er overbevist om at Arve Johan sammen med ledergruppen og øvrige medarbeidere kommer til å videreutvikle Jøtuls virksomhet og konkurransekraft, sier styreleder Anders Lindblad.

Arve Johan Andresen tiltrer stillingen 1. november 2011.