Mer offensivt HSH blir til Virke

HSH (Hovedorganisasjonen for handel og tjenester) endrer i dag navn til Hovedorganisasjonen Virke. Byggevarehandelen er organisert her.

Med over 15 000 medlemsvirksomheter på laget skal Norges raskest voksende hovedorganisasjon kjempe for et arbeidsliv som virker. Navnebyttet er en del av en ny og offensiv strategi for den 21 år gamle hovedorganisasjonen.

– Vi skifter navn fordi norsk arbeidsliv er i endring. Det er skjedd et skifte i hva bedrifter forventer å få igjen for medlemskontingent og organisasjonstilknytning, og norske arbeidsgivere trenger en hovedorganisasjon som er tilpasset dagens behov. Det er offensivt å kalle seg Virke, men vi er klar for å vise vår gjennomslagskraft, sier administrerende direktør Vibeke Madsen i Hovedorganisasjonen Virke.

Sammen med navnendringene kommer også en tydeligere politikk. Hovedorganisasjonen skal være en pådriver for et samfunn der nyskaping og omstilling er viktigere enn å bevare gårsdagens strukturer.

– Vår evne til å holde høy sysselsetting og hele tiden jobbe smartere forklarer i stor grad Norges eventyrlige utvikling de siste tiårene. Nå ser det imidlertid ut til at vi ikke lenger klarer å fornye oss i samme grad som tidligere. Derfor må rammene for arbeidslivet endres. Vi krever ny arbeidsmiljølov, vi vil halvere skjemaveldet, og vi forlanger løsningene våre virksomheter trenger for å virke, fremholder Madsen.