Utenlandske selskaper strømmer til Bygg Reis Deg

Nærmere 100 utenlandske utstillere fra 12 land presenterer seg på Bygg Reis Deg 2011. For første gang vil publikum møte både kinesiske og indiske utstillere.

- Vi har aldri hatt så stor andel utenlandske utstillere på Bygg Reis Deg, fastslår adm. direktør Halvard Gavelstad, som har tatt i bruk alle de 16.000 kvadratmeterne i de fire utstillingshallene med 430 bedrifter.

Messen arrangeres på Norges Varemesse, Lillestrøm 19. – 23. oktober.

Av de utenlandske utstillere er det flest svenske og danske selskaper, men bare fra Latvia er det påmeldt hele 15 utstillere.

- Det er interessant å registrere at vi i år også har flere tyske utstillere, opplyser Gavelstad, som også må gå til innkjøp av flagg fra Østerrike, Polen, Storbritannia, Finland, Estland, Frankrike, Litauen, Italia, Kina og India.

- Det er interessant at vi får en så stor internasjonal bredde i utstillingshallene. Det forteller mye om hvilken interesse det nå er for det norske bygge- og anleggsmarkedet internasjonalt. Det er ingen tvil om at aktører i den norske byggenæringen må innstille seg på økt internasjonal konkurranse i årene som kommer, sier Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg.

Skal bygge nettverk og kontakter

Danmarks største entreprenør MT Højgaard har etablert seg i Norge med kontor på Sjølyst i Oslo. Gjennom Bygg Reis Deg satser daglig leder i selskapet, Karen Cecilie Bjørgum Møller, på å få bedre kontakt med leverandørmarkedet og potensielle kunder i byggmarkedet.

- Vi er godt i gang med å bygge opp en norsk organisasjon, samtidig som vi konkurrerer om oppdrag, i første omgang i Oslo-området, opplyser Møller.

- Danske entreprenørbedrifter er lite kjent i Norge. Dette er det bl.a min oppgave å gjøre noe med. På Bygg Reis Deg får vi en mulighet til å presentere oss for kunder, leverandører og ikke minst som en spennende og utfordrende arbeidsplass, sier Møller.

MT Højgaard har virksomhet i en rekke land bl.a i Asia og omsetter årlig for 9 mrd kroner. Anleggsvirksomheten i konsernet har allerede sikret seg stål og montasjearbeider for den nye Hengebroen over Hardangerfjorden for Statens vegvesen.

- Vi har kommet for å bli, lover Karen Cecilie Bjørgum Møller.