Elvestuen kan bli miljøbyråd i Oslo

Venstrepolitiker Ola Elvestuen overtar trolig som miljø- og samferdselsbyråd i Oslos nye blågrønne byråd, skriver Dagsavisen.

Venstres gruppeleder står først i køen for miljø- og samferdselsbyråden, forteller kilder tett på byrådsforhandlingene i Oslo til Dagsavisen.

Trine Skei Grande bekrefter at samferdselsbyråden trolig står høyt på ønskelista til Elvestuen, men partilederen understreker at hun ikke er med i forhandlingene. Likevel sier hun:

– Det kommer til å merkes at det ikke er en Frp-politiker som er miljøbyråd lenger.

Høyre, Venstre og KrF starter forhandlingene om en byrådsplattform torsdag, men mye tyder på at de vil bli enige.

– Vi går inn i disse forhandlingene med et utgangspunkt om at vi skal lykkes, sier nestleder i Oslo Høyre, Nikolai Astrup, til Dagsavisen.

– Vi er sikre på å komme til enighet, sier KrFs gruppeleder Aud Kvalbein.

– For Venstre innebærer byrådsdeltakelse at vi kan få et enda større trykk på å gjennomføre våre politikk, sier Elvestuen og trekker fram kjøp av nye trikker og sykkelsatsing som viktige politikkområder for Venstre i byrådet.

I partiets bystyreprogram for 2011–2015 lover Venstre velgerne blant annet nye, stillegående trikker, 24-timers kollektivtransport i Oslo på alle de store rutene og flere busslinjer med 5 minutters frekvens.