Norsk delegasjon på PIARC

En større norsk delegasjon deltar på PIARC 2011 i Mexico City denne uken.

Konferansen ble åpnet av presidenten i Mexico, Felipe Calderon Hinojosa, og har deltakere fra veisektoren i hele verden. Totalt deltar over 3000 personer på konferanser og utstillinger, der også flere norske firma er representert.

Statens vegvesen er på plass for å vise frem noe av det vi er gode på innen norsk infrastrukturutbygging. Totalt deltar rundt 30 personer fra Vegdirektoratet, Ølen Betong, Norcem, Veidekke og Viatech.

Flere av disse deltar med foredrag på konferansen og er delaktige i arbeidsgrupper og utvalg internasjonalt.

PIARC-kongressen har fokus på veier, broer, tunneler og sikkerhet, samt finansiering og vedlikehold av veinettet.

– Dette er også sentralt for Ølen Betongs virksomhet, som gjennom en årrekke har bygget opp kompetanse på løsninger som er sentrale når transportnettet bygges, sier adm. dirketør Arne Haldorsen. Ølen Betong har tidligere deltatt med å representere Norge på tilsvarende PIARC-kongresser i Malaysia (1999), Sør-Afrika (2003) og i Frankrike (2007).

Viatech er en av de andre norske deltakerne på utstillingen. Selskapet, som er representert med Aslak Myklatun, har spesialisert seg på utvikling av måleutstyr for vei, jernbane og flyplasser. Viatech deltok også på Piarc utstillingen i Paris i 2007. De er denne gangen med for å finne samarbeidspartnere i Mellom- og Sør-Amerika.

Statens vegvesen og de norske bedriftene, er en del av en felles nordisk paviljong, sammen med Island, Sverige og Finland.