Industri-comeback

Etter litt overraskende salgssvikt i sommermånedene juni og juli, følger byggevareindustrien opp byggevarehandelens gode tall for august måned.

Mens handelen opplevde salgsvekst på 9,9 prosent i august, klinker nå industrien til med 12,7 prosent vekst justert for prisstigning som er nest beste augustnotering de siste fem årene kun slått av boom-året 2007.

– Dette ble en bra måned som ikke kom overraskende. Vi i fikk tidlig signaler fra bedriftene om at markedet var i bedring. Men fortsatt er det viktig å registrere at det er store svingninger fra måned til måned, kommenterer Arne Skjelle som er adm. direktør i Byggevareindustrien som månedlig utarbeider rapport om innenlandsk salg av byggevarer.

Han er forsiktig med å tale for bombastisk om utviklingen fremover.

– Det er stor usikkerhet i markedet nå. Men vi håper at den positive utviklingen i august skal holde seg ut over. Vi har ved inngangen til 2011 lagt oss på en prognose på om lag fem prosent volumøkning i år, og vi har ikke noen signaler på at vi ikke skulle kunne klare å nå dette nivået, fremholder Skjelle som opplyser at salget etter årets åtte første måneder ligger 4,1 prosent over nivået på samme tid i fjor justert for prisstigning.