ÅF etablerer global lysavdeling

ÅF Lighting heter nysatsingen i ÅF som skal tilby lyskonsulenttjenester også til det norske markedet.

Til tross for stor etterspørsel har lys vært et lite utbredt fagfelt i Norge. ÅF har nå koblet seg til kompetansen i veggene hos danske ÅF Hansen & Henneberg, som har levert lysekspertise i en årrekke.

Samarbeidet har resultert i ÅF Lighting, et fagmiljø bestående av lysdesignere og lyskonsulenter som deler kunnskap og erfaring på tvers av landegrensene. ÅF Lighting er etablert i både Norge, Sverige og Danmark gjennom moderfirmaet ÅF AB, og har 5 ansatte i Norge.

- Vi er veldig glade for å ha etablert et fagmiljø for lys også i Norge, sier administrerende direktør i ÅF Norge AS, Ove Guttormsen.

– Våre nye tjenester innenfor lys er noe våre kunder allerede har respondert meget positivt på, og vi er svært fornøyde med å kunne tilby en tjeneste som mange har vært savnet i det norske markedet, sier han.

Lighting for People – opplevelse og funksjonalitet forent med energieffektive løsninger

Lys er et fagområde i sterk vekst. Kombinasjonen av innsparingsmuligheter, energieffektivisering, estetikk og funksjon har vekket stor interesse både i kommersielle markeder og blant mer tradisjonelle aktører innen spesielt infrastruktur. Med sin nye satsing på lys ønsker ÅF å skape en opplevelse og stemning for brukerne, samtidig som belysningen skal leve opp til funksjonelle og driftsøkonomiske krav. ÅF Lighting utfordrer dermed dagens standarder gjennom å utvikle innovative belysningsløsninger basert på nordiske designtradisjoner.

Seniorkonsulent Morten Jensen er leder for lysavdelingen i ÅF Norge AS, og opplever allerede en stor etterspørsel etter hans og kollegenes lyskompetanse.

- Vi har lang erfaring med lys, og et bredt referansespekter fra både inn- og utland som viser hvilke muligheter som finnes for det norske markedet. Våre tjenester er like relevante for både offentlige og private eiere av infrastruktur og eiendom, både innendørs og utendørs. I Norge har vi allerede en rekke prosjekter i offentlige rom som for eksempel langs E6 Gardermoen-Biri, Bergen Tinghus, gangbroen over Oslo S, og belysningsplan for Oslo sentrum, Opera-kvarteret og Bjørvika-området.

Vi ser et stort potensial blant både eksisterende og nye kunder av ÅF, og ser frem til spennende lysprosjekter i tiden som kommer, sier Jensen som allerede har fem personer i sin nystartede avdeling.