HAB/Alpine Bau lavest på Gulli bru

HAB Construction leverte sammen med østerrikske Alpine Bau laveste tilbud på delstrekningen Fulu til Gulli på rv 2. Kontrakten omfatter bygging av den 741 meter lange Gulli bru over Glomma.

Fakta om entreprisen

Gulli bru over Glomma, lengde 741 meter. Brua får fire kjørefelter, to i hver retning og midtdeler.

Fulukrysset, krysser ny rv. 2 og knytter dagens rv. 2 sammen og fv. 298 til ny rv. 2 ved Fulu.

Det skal i tillegg bygges 1,3 km firefelts veg med midtdeler vest for Gulli bru og 100 meter øst for brua.

Byggestart er planlagt til månedskiftet januar/februar 2012.

Mandag 26. september var det tilbudsåpning i prosjektet rv. 2 Kløfta – Kongsvinger. Kontrakten omfatter entreprise 2 som strekker seg fra Fulu til Gulli på delstrekningen Slomarka – Kongsvinger. 

Kontrakten omfatter bygging av den 741 meter lange Gulli bru, det planfrie krysset på Fulu og 1,4 km veg . Det var fire entreprenører som leverte tilbud.

To metoder

I konkurransegrunnlaget ble det gitt mulighet for å prise to alternative byggemetoder for Gulli bru. Alternativ 1 er forskalingsvogn og alternativ 2 er framskyving.

Alternativ 1: Her brukes en forskalingsvogn som bruseksjonene støpes i. Når støpen er tørr og herdet, flyttes vognen frem til neste støp.

Alternativ 2: Ved framskyving støpes bruseksjonene på land før de skyves på plass over brusøylene i Glomma.

Tre entreprenører har tatt utgangspunkt i alternativ én, mens én entreprenør har gitt pris ved bruk av framskyvingsmetoden.

Veidekke Entreprenør: 361 705 282,00 (brualt. 1)

HAB Construction og Alpine Bau: 325 889 055 (brualt. 1)

Skanska 337 560 220 (brualt. 2)

Bilfinger Berger 351 303 581 (brualt. 1)

Internasjonal interesse

I tillegg til Veidekke og Skanska har både tyske Bilfinger Berger og østerrikske Alpine Bau levert tilbud. Alpine Bau har levert tilbud sammen med norske HAB Construction.

- Nå skal tilbudene kontrollregnes før vi sender vår innstilling til anskaffelsesnemda. Går alt som planlagt, ser jeg for meg en kontraktsignering i starten av november, sier byggeleder, Ole-Petter Jensen.