Energieffektive næringsbygg for fremtiden

7. november vil resultatene fra FoU-prosjektet LECO (Low Energy COmmercial buildings) presenteres på en konferanse i Oslo.

Kartlegging av bygningstyper innenfor kategorien næringsbygg viser at disse opp igjennom de siste tiårene har en konstant og til dels økende energibruk. Dette på tross av en målsetning om redusert energibruk gjennom forskriftskrav, og det faktum at bygningsteknologi og installasjoner er stadig forbedret og effektivisert.

Dette står også i kontrast til boligsektoren, hvor antall leverandører av boliger med lavenergistandard etter hvert er blitt betydelig, og hvor disse boligene i dag utgjør en ikke ubetydelig andel av nybyggingen.

FoU-prosjektet «LECO - Low Energy COmmercial buildings» hadde til hensikt å samle eksisterende og utvikle ny kunnskap om energieffektive løsninger for å redusere energibruk i næringsbygg. Målsetningen var å lage guidelines for å redusere energibruken til et typisk kontorbygg av i dag med henholdsvis 50 prosent, 75 prosent og 90 prosent (der levert energi til referansebygg er 300 kWh/m2 • år).

Les mer her