Ny anbudsrunde for Stjørdal kulturhus

Styret for Stjørdal Kulturutvikling AS har vedtatt å avbestille entreprisen som Reinertsen tilbød. Det betyr at det nye kulturhuset blir forsinket, og byggestarten i september ikke blir noe av, skriver Stjørdalens Blad.

Det skal være et stort sprik mellom selskapets og entreprenørens beregninger som er årsaken til at styret har avbrutt prosjektet og sender byggeentreprisen ut på ny anbudsrunde.

Det er selve bygget som er ute på anbud igjen. De andre tekniske entreprisene står ved lag.

Stjørdal kulturutvikling AS vil også se på muligheten for å redusere prosjektet. Kommunestyret har gitt en ramme på 570 millioner kroner til kulturhuset. Byggestart skulle være i slutten av september. Reinertsen skal ha brukt 3,6 millioner kroner på anbudet. Disse pengene blir ifølge styreledelsen tilbakebetalt.

- Vi vil i det lengste la være å redusere både funksjoner eller kvalitet i kulturhuset, sier styreleder Inge Grøntvedt til Stjørdalens Blad. Han utelukker ikke et nytt samarbeid med entreprenørselskapet.

Kirkedelen og kinodelen blir ikke endret, men storsalen må kanskje gjøres noe mindre, men det er viktig å beholde funksjonaliteten og kvaliteten på rommene.