Hurtigutbygging av Skuld-feltet til 10 milliarder

10 milliarder kroner er prislappen for utbygging og drift av Skuld-feltet på Haltenbanken. Mandag leverte Statoil og partnere en plan som sikrer hurtigutbygging av feltet.

De utvinnbare reservene på feltet er beregnet til rundt 90 millioner fat oljeekvivalenter, i hovedsak olje. De totale investeringene er anslått til 10 milliarder kroner.

Feltet skal knyttes opp mot produksjonsskipet Norne, og utbyggingen gjennomføres som en såkalt hurtigutbygging. Ifølge framdriftsplanen kan Skuld være i produksjon allerede i slutten av 2012, ikke mer enn 2,5 år etter at funnene av Dompap og Fossekall ble gjort.

Hovedfeltet på Norne ble funnet i 1992, og fem år senere startet produksjonen.

– I utgangspunktet skulle Norne produsere fram til 2016, men høy utvinningsgrad og nye funn har bidratt til at levetiden er utvidet til 2021. Innfasing av nye felt nå vil gi god utnyttelse av ledig kapasitet på produksjonsskipet Norne. Dette vil forlenge levetiden ytterligere, og det vil igjen føre til ny aktivitet med leting og videre utvikling i Norne-området. Nå planlegger vi for Norne 2030, sier Norne-direktør Anita A. Stenhaug.