NET åpnet nytt testanlegg i Bamle

Nordisk Emballasje Testing AS (NET) åpnet nytt testanlegg i Bamble 20. september. Senteret er det enseste av sitt slag i Nord-Europa.

NET har delegert myndighet fra DSB, Luftfartstilsynet og Sjøfartsdirektoratet til å teste og sertifisere emballasje ment for transport av farlig gods. Dette er NET sin kjernevirksomhet. Laboratoriet ble i mai akkreditert etter ISO17025 av Norsk Akkreditering etter vel 4 år i Swedac. Det viktige i denne sammenheng er at NET er et uhildet laboratorium, noe som benyttes til å løse tvister.

For daglig leder Rune Fink har et nytt og spesialtilpasset testsenter vært en helt siden mai 1995, da han for første gang i Brussel besiktiget det aller viktigste apparatet, falltesttårnet av beste tyske kvalitet.

NET kan  heise opp alle typer produkter, fra stekepanner til rakettmotorer helt opp til 9 meters høyde, før de faller fritt under full kontroll. Anlegget i dag er beregnet for produkter opp til 4 tonn. Det inneholder klimarom med fuktighetsstyring fra -30 til + 60 grader. Klimarommene kan også benyttes til aldring av testobjekter og kan akselerere/ korte ned tiden før produktet testes. Fryserommet er i hovedsak ment for plastartikler før falltest, men kan også være til stor nytte for mange andre testoppdrag. Det utføres trykktester i henhold til forskjellige krav, eller i tester det kun skal observeres når og hvordan det smeller. Andre standardtester kan nevnes; palltester, transporttester, utmattelsestester, branntester, stablings- og kompresjonstester. Det er et viktig ønske og mål å få etablert et fremtidig brannlaboratorium.

NETs nye testanlegg  har en fantastisk beliggenhet på Eik Næringspark i Bamble kommune. NETopp Eiendom har en 3-årig opsjonsavtale på tilstøtende tomt, for å sikre mulighetene til videre ekspansjon. Utvikling sammen med samarbeidspartene på industriområdet, kan skape en hyggelig sysselsettingsvekst i kommunen.

- Vi håper beslektede bransjer som designbyrå, produktutviklere, emballasjeprodusenter og selgere ser dette potensialet, og melder sin interesse for å styrke felles virksomhet her, forteller styrelder Jan Erik Parr i NET.

Valg av Eik industriområde som lokasjon ble et enkelt valg.

- Kommunens saksbehandlere arbeidet svært raskt, veldig imøtekommende og fortjener all den ros de kan få for den samarbeidsvillighet og besluttsomhet de har møtt oss med. En stor takk til Bamble Kommune og Cosmic Bygg AS som hovedaktører i byggeprosessen, samt Teleklima og Buskerud Kulde for viktige bidrag og positive folk som sammen har fått dette til etter planen, sier han.