Jernbaneverket valgte Terramar

Terramar har signert en rammeavtale med Jernbaneverket som betyr at selskapet skal bistå med prosjektstyringstjenester i landets største jernbaneprosjekter.

Terramar har tidligere hatt svært sentrale roller i prestisjeprosjekter som Nytt Operahus i Bjørvika og Ny Nasjonalarena i Holmenkollen.

Jernbaneverket har gjennom parallelle rammeavtaler knyttet til seg syv sterke prosjektstyringsmiljøer. Disse skal bistå Jernbaneverket med tjenester som typisk hører inn under dette; kostnadsstyring, fremdriftsstyring samt oppfølging. Ett av disse syv miljøene er Terramar i samarbeid med OEC Consulting. Avtalen ble undertegnet i midten av august. Avtalen har en initiell varighet på to år med opsjon på ytterligere to år.

– Vi er svært tilfredse med å ha vunnet Jernbaneverkets tillit. Samferdselsprosjekter har vært et av våre viktigste satsingsområder gjennom mange år. Vi er stolte over muligheten til å bistå Jernbaneverket i noen av de viktigste prosjektene innen norsk jernbane de neste årene, et område som er gjenstand for stor satsing, sier Pierre Henrik Bastviken, administrerende direktør i Terramar.

Rammeavtalene sikrer Jernbaneverket tilgang til kvalifiserte konsulenter og tjenester på en tids- og ressursbesparende måte. Behovet er todelt. Det ene er å knytte til seg nødvendige ressurser i prosjektene, det andre dreier seg om ulike utredningsoppdrag.

Terramar ser betydelige overføringsverdier fra andre prosjekter innen samferdselssektoren og fra prosjekter i andre bransjer.

– Både Terramar og OEC Consulting har omfattende erfaring fra samferdselsprosjekter, herunder komplekse infrastrukturprosjekter innenfor luftfart, jernbane, veg og kyst. Vi er godt rustet for å bidra til å forme fremtidens jernbane i Norge til det beste for myndigheter, aktørene innen sektoren og ikke minst de reisende, sier Olav Aarrestad, partner og leder for forretningsområdet Industri, energi og samferdsel i Terramar.