Tre aktører forhandler om å overta SKV

Det er godt håp om at de fleste ansatte i det konkursrammede selskapet SKV berger levebrødet. Tre store aktører i bransjen har vist interesse og er i forhandlinger om å overta driften.

Det bekrefter bobestyrer Vidar Hulaas overfor Byggeindustrien. Han understreker at prosessen nå må gå raskt.

- Vi må komme i mål i løpet av denne uka. Konkursboet har et problem i forhold til de gjenværende kontraktene og da ansatte. Skjer det ikke noe i løpet av denne uka, overtar banken, sier han.

Hulaas kan ikke navngi de interesserte firmaene, men han bekrefter at det er store aktører som i så fall vil overta hele den konkursrammede virksomheten i Råde.

- Jeg tror det er godt håp om at de fleste av de ansatte får være med hvis vi lykkes med å selge. For nøkkelpersonell i selskapet vil det ikke være noen problemer å få nye jobber. Jeg har allerede fått stor pågang fra bemanningsselskaper som har vist interesse, sier han.

Bobestyreren opplyser at det per i dag er anmeldt krav på rundt 34 millioner kroner.

- Det er fortsatt mange som ikke har anmeldt sine krav, så jeg regner med at vi kan komme godt over 40 millioner kroner. Vi snakker likevel om betydelige beløp som er fordringsanmeldelser, som vil være betinget. Hvis en ny kjøper overtar for eksempel leasingkontraktene, vil de fordringene forvinne, sier han.

SKV var involvert i en rekke prosjekter for store entreprenører. Bobestyreren nevner spesielt store prosjekter på Vestlandet og et prosjekt på Nesodden.

- Dette er aktører som ikke sitter på gjerdet og venter, så boet må nå snu seg fort for å komme fram til en løsning, sier han.

Stålentreprenøren SKV hadde en ordrereserve på 100 millioner kroner da selskapet ble slått konkurs i midten av september. Likviditetsproblemer og etterdønningene etter finanskrisen gjorde sitt til at selskapet måtte kaste inn håndkleet. Selskapet hadde 57 registrerte ansatte.