Kjetil Trædal Thorsen æresmedlem av NAL

Norske arkitekters landsforbund (NAL) har utnevnt arkitekt MNAL Kjetil Trædal Thorsen som æresmedlem for hans betydelige innsats for norsk arkitektur.

”For gjennom arkitektkontoret Snøhetta å ha skapt enestående arkitektur både nasjonalt og internasjonalt, og for stor innsats i å spre interesse og forståelse for faget”.

Overrekkelsen fant sted 24. september under jubileumsfesten i Oslo rådhus i forbindelse med NALs 100 års markering.

- I en lang rekke av svært dyktige norske arkitekter peker han seg ut. Han har engasjert sine tilhørere og formidlet betydningen av arkitektur til et bredt publikum gjennom mange år, sier president i NAL Kjersti Nerseth.

Siden 1911 har 18 arkitekter blitt utnevnt til æresmedlem i NAL. Les mer om tidligere æresmedlemmer

Kjetil Trædal Thorsen er utdannet arkitekt fra Universitetet i Graz, Østerrike. Han var med å stifte Snøhetta Arkitektur & Landskap i 1987, og har siden etableringen av Snøhetta som aksjeselskap i 1989, vært majoritetseier sammen med Craig Dykers. Han har vært sterkt involvert i firmaets prosjekter og i defineringen og utviklingen av Snøhettas filosofi og ambisjoner.

Snøhetta har mottatt en rekke priser for sine arbeider, blant annet Aga Khan Award for Architecture for Biblioteket i Alexandrina, Egypt. De er kanskje mest kjent for den Norske Opera og Ballett som de blant annet har mottatt følgende utmerkelser for: Mies van der Rohe Award, Global Award for Sustainable Architecture, World Architecture Award og European Prize for Public Space.