- Utnytt bybanetraseen

Byråd Lisbeth Iversen sa i sitt innlegg på TEVAS fagdag i Bergen torsdag 2. september at endret og mer intenst klima og forventet stor befolkningsvekst betyr fortetting og bedre utnytting av tilgjengelige arealer.

Iversen sa at Bybanen har gjort arealer langs bybanetraseen mellom Bergen sentrum og Nesttun mer interessante.

– Arealene som kan tas i bruk langs Bybanen tilsvarer en femtedel av det samlete arealet i Fyllingsdalen bydel. Dette er langt mer enn vi trodde var mulig.

- Frem til 2040 kan Bergen få inntil 160.000 nye innbyggere og 80.000 nye arbeidsplasser. Det betyr at vi skal bosette like mange på 50 år som vi har gjort på 1.000 år. Vi legger opp til 80 prosent fortetting av i boligområdene i byen.

- Vi ønsker også å gjøre kjøpesentre i bydelene og områdene rundt dem til sentrum i mer selvstendige bydeler, noe som gjør at folk i større grad kan bo, arbeide og handle på ett sted. Det vil begrense bilbruk og dermed klimautslipp.

TEVAS fagdag ble i år holdt for tredje gang, også i år på Magnus Barfot kinokompleks. Årets tema var ønsker, krav og muligheter ved bygging og drift av bygninger. Cirka 150 deltakere fra byggenæringen i Bergensområdet fikk høre byråd Lisbeth Iversen, fylkesmann Lars Sponheim, advokat Stig L Bech Erlend Blakstad Haffner og Håkon Matre Aasarød (Håkon & Haffner) og Kjell Petter Småge belyse temaet fra ulike vinkler. Fagdagen, som startet med en god tapaslunsj, ble avsluttet med den svenske filmen Jegerne.