- En fantatisk dag for Hæren

Foran 300 inviterte gjester og publikum åpnet statssekretær Roger Ingebrigtsen i Forsvarsdepartementet sammenbindingen av skytefeltene Mauken/Blåtind.

- Det handler om neste generasjon Norge. De har samme krav på trygghet som våre foreldre og besteforeldre, sa Ingebrigtsen.

Den 22. september 2011 vil stå som en merkedag for Forsvaret og Forsvarsbygg. Statssekretæren påpekte i sin tale til de fremmøtte at Hæren i Norge har høy kvalitet, og at de må ha gode undervisningsforhold for å utvikles og styrkes. Sammenbindingen av Mauken/Blåtind gir Hæren og de allierte styrkene et fremtidsrettet øvingsfelt.
- Regjeringen skal fortsette sitt arbeid med å styrke Hæren, lovet Ingebrigtsen.

For fremtiden
- Dette er en fantastisk dag for Hæren. Skytefeltene i Mauken/Blåtind, sammen med skyte- og øvingsfeltet på Setermoen, gir nå Hæren bortimot perfekte forhold for trening. Et øvingsfelt for fremtiden. Vi er også takknemlig for den sivile tålmodigheten gjennom 30 år for å få rette realisert. Her er det inngått mange kompromisser fra begge sider, sa generalinspektør i Hæren, generalmajor Per Sverre Opedal. 30 år med utvikling

Direktør i forsvarsbygg, Olaf Dobloug, la også vekt på samarbeidet og tålmodigheten fra det sivile samfunnet.

- Forsvarsbygg har i sitt prosjekt lagt stor vekt på miljøkravene fra myndighetene, og dette har vi fått sett på omvisningen i Mauken og Blåtind i dag. Det er områder som er beskyttet for øving fordi det er kartlagt både kulturminner og biologisk mangfold.

- Det er en merkedag for Forsvaret i dag med at skytefeltet er regulert og klar til bruk, sa Dobloug.

- Mange mente at prosjektet var umulig, nå er det fullført, minnet regionsjef Hårek Elvenes i Forsvarsbygg de fremmøtte.

Over 70 avtaler er inngått med grunneiere og rettighetshavere, og samfunnet har lagt ned 450 millioner kroner i prosjektet.

Sikkerhet for soldater
- Det er viktig med gode skytefelt som gir bedre sikkerhet for soldatene. Fylkesmannen er også fornøyd med at det er inngått minnelige ordninger med både reinbeitedistriktet og grunneiere, sa fylkesberedskapssjef Per Elvestad på vegne av Fylkesmannen