Arkitekturdagen 2011 i gang

President i NAL Kjersti Nerseth og ordfører i Oslo Fabian Stang, åpnet Arkitekturdagen 2011 for en fullsatt sal på Vulkan, fredag.

Arkitekturdagen 2011 er det første arrangementet i Arkitekturfestivale. Tema for dagen er ”om kommunikasjon, utveksling og deltagelse”.

Gjennom 10 dager kan publikum delta på debatter, utstillinger, filmvisning, folkemøter, bokkafé, foredrag og fest.

-Tema for dagen i dag kommunikasjon, utveksling og deltagelse er ikke bare tema for årets Arkitekturdag. Det har også kjennetegnet veldig mange av aktivitetene som har foregått rundt om i landet i løpet av dette året. sa Nerseth blant annet.

- Det er godt å leve i en tid der arkitektur også er matnyttig. Hvor det b lir noe av ikke bare tegninger. Men hvor det er gode tider og det er mulig å bygge. Det er spennende å leve i en tid hvor vi har anledning til å gjøre så mye s om vi gjør bare i denne lille byen er det utrolig mange prosjekter på gang, og de private prosjektene blir til og med realisert. Noen av de offentlige blir gjenstand for noen omkamper, nye forslag. Jeg er blant dem som er opptatt av at vi gjør grundige vurderi9nger før vi bygger , men på ett eller annet tidspunkt, må vi fire litt på standpunktene våre for å få ting bygget. Der spennende med diskusjoner, men enda mer spennende med bygg som reiser seg., sa ordfører Fabian Stang, og erklærte Arkitekturårets dag, Arkitekturdagen, Arkitekturfestivalen for åpnet og erklærte NAL som en levende 100-åring.