Mesta Drift bygger ny Moelv stasjon

Mesta Drift Bane signerte onsdag en kontrakt med Jernbaneverket om bygging av nytt stasjonsområde på Moelv stasjon. Kontrakten har en verdi på 54 millioner kroner.

Arbeidene som skal utføres er bygging av to nye sideplattformer, hver på 250 meter. De to plattformene skal knyttes sammen med en kulvert på 18 meter, med trapp og heishus på begge sider. Det skal etableres av et parkeringsområde med plass til 90 biler og et eget felt for av- og påstigning for buss og bil. Det skal også opparbeides grøntarealer og to nye stasjonsparker.

Videre skal gamle spor erstattes med nye spor langs plattformene. I tillegg skal det installeres jernbaneteknisk utstyr som nye sporveksler og foretas endringer av signalanlegget.

Arbeidene starter umiddelbart og skal være ferdige i oktober 2012. På det meste vil 72 personer være sysselsatt på prosjektet. Mesta Drift har utdannet egne ansatte slik at de har den nødvendige kompetanse innen sikkerhet som kreves for å arbeide på og langs sporet. Svenn Erik Killi vil være prosjektleder og Emil Johan Ottinsen blir anleggsleder for Mesta Drift på prosjektet.

- Dette er en meget stor og viktig kontrakt for Mesta Drift Bane. Det viser at vi er på god vei til å lykkes med vår banesatsing, sier regiondirektør øst Bjørn Aage Innstrand i Mesta Drift.

- Ufordringene i prosjektet består hovedsaklig i å skulle utføre arbeidene uten at det påvirker jernbanetrafikken. Det fører til mye flytting til og fra sporet, sier Innstrand.