Europeisk stålpris til Holmenkollbakken

Finansbyråd Kristin Vinje mottok på vegne av Oslo kommune, som byggherre, den europeiske prisen ”ECCS European Steel Design Awards 2011” for Holmenkollen Nasjonalanlegg – Ny storbakke K120.

Norsk Stålkonstruksjonspris

Norsk Stålkonstruksjonspris, som er stålbransjens høyeste utmerkelese, går i år til Holmenkollen Nasjonalanlegg – Ny storbakke K120. Prisen blir delt under Norsk Ståldag 3. november 2011 på Grand Hotell i Oslo. Prisen består av et diplom som tildeles byggherre, arkitekt, stålkonstruktør og stålentreprenør. Norsk Ståldag er den viktigste begivenheten innen stålkonstruksjonsbransjen i Norge. Programmet for dagen kan sees her: http://www.stalguiden.com/staldag.htm

Utdelingen fant sted under en høytidelig prisseremoni i Potsdam 22. september på ECCS Congress & Annual Meeting.

Til sammen 15 flotte prosjekter fra hele Europa ble hedret med hver sin stålpris.

- Jeg er stolt av å motta en slik prestisjefylt pris for et anlegg som betyr så mye for vinterhovedstaden Oslo. Holmenkollen er gjenreist som et ikon over byen, og anlegget er en av verdens mest besøkte idrettsanlegg, sier finansbyråd Kristin Vinje.

For arbeidet med Holmenkollbakken ble det også delt ut pris til arkitekt JDS Architects AS, stålkonstruktør Norconsult AS, stålkonstruktør Dipl.-Ing. Florian Kosche AS og stålentreprenør Lecor Stålteknik AB.

Det var Norsk Stålforbund som nominerte vinneren av Norsk Stålkonstruksjonspris 2011* til den europeiske prisen som utgis annen hvert år av European Convention for Constructional Steelwork (ECCS). Prisen består av en bronsestatue som tildeles byggherre, arkitekt, stålkonstruktør og stålentreprenør - samt diplomer til nøkkelpersoner i prosjektet.

Prisen er ment å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon. Prisen deles ut til en stålkonstruksjon som har kvaliteter både hva angår estetikk, teknikk, miljø og økonomi. Konstruksjonen skal være ferdigstilt i løpet av de siste tre år. Tidligere vinnere har holdt en meget høy standard, og prisen har derfor fått den nødvendige prestisje som er viktig for prisen og for stålmiljøet.

- Bakken har en moderne uttrykksform og er en svært avansert stålkonstruksjon. Vi har lagt mye arbeid og prestisje i dette anlegget. Derfor er det inspirerende med så stor internasjonal oppmerksomhet, avslutter Vinje.

Juryen sier at Holmenkollen representerer en unik symbiose mellom form og konstruktiv utforming. Forslaget om at Nye Holmenkollen skulle erstatte et nasjonalt ikon med en ny moderne hoppbakke, som skulle sammenfalle med Ski-VM 2011, er i seg selv en optimistisk visjon, hvis suksess bare vil bli forstått i fremtiden.