HiB: Kontrakt for tekniske installasjoner

Etter en åpen anbudskonkurranse har Profitek AS og Statsbygg inngått en avtale på 88,3 millioner kroner om levering av de tekniske installasjonene til det nye høgskolebygget i Bergen.

Kontrakt "K404 Elkraft og tele" omfatter de tekniske installasjonene i bygget – svakstrømsinstallasjoner inkludert belysning, signalanlegg, og utendørs belysning. I tillegg er det i kontrakten tatt med løsninger for et redusert energiforbruk i bygget i henhold til kommende EU-direktiv om energibruk i bygninger.

Belysningen skal medvirke til et godt, levende og inspirerende arbeidsmiljø. Dette skal kombineres med et generelt krav om energieffektiv belysning og god synsergonomi for arbeidsfunksjoner. For belysningsløsningene er funksjonalitet, energiøkonomisering, drift og vedlikehold, estetikk og fleksibilitet vektlagt, og da spesielt i forhold til universell tilgjengelighet.

Statsbygg bygger ny høgskole i Bergen på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Prosjektet har en brutto arealramme på om lag 51 000 kvadratmeter og en kostnadsramme på 2,3 milliarder kroner.

Den nye skolen bygges på NSBs gamle verkstedtomt på Kronstad i Bergen. Når skolen er ferdig skal den gi rom for ingeniørutdanning, lærerutdanning og utdanning i sosial- og helsefag.

Les mer om prosjektet her