Storprosjekt søker prosjekterende

Statsbygg skal sette i gang et forprosjekt for ombygging, riving og nybygg ved Nasjonalt folkehelseinstitutt på Lindern i Oslo.

 

Målet er å samle hele Folkehelseinstituttets virksomhet og ansatte på ett sted, og å oppgradere de gamle bygningene til dagens standard. Til dette søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe.

Halvparten av Folkehelseinstituttets 1000 ansatte har i dag arbeidsplassen sin andre steder enn på Lindern. Instituttet har også hatt en kraftig vekst innen sitt arbeidsområde. Prosjektet er anslått til å omfatte 18 000 kvadratmeter riving, 7000 kvadratmeter rehabilitering av vernede bygg, 40 000 kvadratmeter nybygg og mulig ombygging av et laboratoriebygg på 13 000 kvadratmeter.

Dette skal være et foregangsprosjekt innen energi og miljø, og det stilles krav til at byggene skal være bedre enn standardkravene til miljø ved ferdigstillelse. Prosjektet må gjennomføres i flere byggetrinn, noe som gir store utfordringer med hensyn til å oppfylle fremtidens miljøkrav.

Statsbygg satser på å fokusere på miljø i alle prosjektets faser, og ikke bare på miljøvennlig drift av byggene etter ferdigstillelse. Avfallshåndtering, gjenbruk og materialbruk vil her være viktige fokusområder.

Statsbygg har fått oppdraget av Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), men er kun er tildelt midler til forprosjektet. Sluttføring av prosjektet er avhengig av ytterligere bevilgninger fra Stortinget.