Fuktig kranselag for rørleggerne

Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er nå halvferdig med sitt demonstrasjonsprosjekt ”BVN-badet 2011”.

Et vått og lekent kranselag markerer at membranen er testet og funnet tett. Nå fullføres prosjektet som FFV skal presentere fra sin stand på Bygg Reis Deg 19-23.10.11. Der vil daglig leder i FFV, Lars Gulbrandsen, dele prosjekterfaringene med interesserte boligeiere.

FFVs tredje demoprosjekt
Det er denne gang et 15 år gammelt bad i en terrasseblokk på Kolbotn som rehabiliteres slik det skal gjøres. Det vil si at prosjektet utføres av en FFV sertifisert Godkjent våtromsbedrift, Larmerud Rørservice AS, medlem av Bademiljøkjeden. Firmaet har dokumentert kompetanse om Byggebransjens våtromsnorm (BVN), og har derfor kunnet inngå en kontrakt med boligeieren om å utføre hele jobben slik den frivillige BVN krever.

BVN er frivillig, ikke lovpålagt
- De fleste forbrukere tror at BVN er lovpålagt, sier Lars Gulbrandsen. Slik er det ikke. Som i så mange andre sammenhenger i livet må faktisk folk tenke og handle selv, dersom de vil unngå problemer og kostnader. Velger man å la en av Norges ca. 900 Godkjent våtromsbedrifter bygge badet, med kontrakt om å bruke BVN, inngår bl.a. en grundig test av membranen før arbeidet fortsetter.

Bygg trygt, sov godt.
- Eieren av BVN-badet 2011 er knapt nok innom byggeplassen av og til, og sover helt sikkert bedre om natten enn alle de uheldige marerittbadeiere vi ser som TV-underholdning. Mitt råd for å unngå at det nye Drømmebadet blir et nytt Marerittbad er enkelt: La deg ikke friste av hyggelige tilbud fra håndverkere uten formell, dokumentert kompetanse om Byggebransjens våtromsnorm. Alle FFV sertifiserte Godkjent våtromsbedrifter har slik dokumentert kompetanse. Ingen annen utdannelse eller sertifisering i Norge tilsvarer dette. En ajourført liste over Norges ca. 900 Godkjente våtromsbedrifter finnes enkelt på www.ffv.no. Dersom ”din drømmebadbygger” ikke står oppført der, - an uråd, og kontakt oss. Uansett hvor godt han måtte hevde å kjenne til våtromsnormen. Eller hva han måtte mene om den, sier Gulbrandsen. 

 Søknadsplikt, - et uavklart tema
- Vi regner med at publikum vil spørre oss under Bygg Reis Deg om hva de har lov til å gjøre selv, hvor mye som det må søkes om osv. Ennå er det ikke helt avklart hva reglene vil bli. Men egentlig er svaret mye enklere: Overlat heller hele jobben til en Godkjent våtromsbedrift. Ikke bare får du et trygt og gjennomtestet bad, men de tar seg også av hele papirmølla, uansett hvor stor eller liten den blir. Dette spørsmålet om ”hva du må søke om”, er egentlig litt som å spekulere i hvor mye øl du kan drikke uten å komme over lovlig promillegrense. Hvorfor gamble i det hele tatt? Bygger du med kontraktsfestet bruk av BVN går du klar av alle problemer, også når du skal selge huset ditt. Besøk oss gjerne på BRD, der vi har brosjyrer om våre 3 ulike BVN-bad prosjekter. Ett av dem ligner kanskje på det du ønsker deg? avslutter Gulbrandsen.