Optimera styrker satsingen nord for Oslo

Optimera AS har kjøpt Jessheim Byggevare AS. Overtakelsen fant sted 10. august. Målet er å ta et enda sterkere grep om proffmarkedet mellom Oslo og Gardermoen.

Om Jessheim Byggevare:

Jessheim Byggevare AS er en ledende aktør innen salg av byggevarer i Gardermoen-området med 20 årsverk, god lønnsomhet og en forventet omsetning i 2011 på 115 millioner kroner. Salget fordeler seg 75/25 mellom proff og forbruker.

Optimera har en betydelig markedsposisjon i Norge innen salg av byggevarer og trelast - i tillegg til engrosvirksomhet og salg til industrien. Optimera har 100 utsalgssteder og 2300 ansatte. Omsetningen i 2011 blir over fem milliarder.

- Vi har et klart mål om å styrke vår posisjon i proffmarkedet nord for Oslo, og er svært godt fornøyd med å innlemme Jessheim Byggevare AS i vår virksomhet, sier adm. direktør i Optimera, Asbjørn Vennebo.

- Vi kan tilby proffkunden meget god tilgjengelighet og distribusjon nord for Oslo gjennom vårt proffsenter på Grorud, Montér Lørenskog, Montér Stormarked Lillestrøm og nå Montér Jessheim.

Selgerne er Bringo Sag og Høvleri AS og Jan Erik Rasmussen som fortsetter som daglig leder i selskapet.

- Nå følte begge at tiden var moden for å selge sine aksjer til Optimera, og vi er selvfølgelig opptatt av å ta godt vare på virksomheten slik at den kan bli et enda viktigere kraftsenter mot proffkundene, avslutter Asbjørn Vennebo.