Tryggere skolevei med nytt fortau

Over 350 skoleelever deltok på åpningen av et to kilometer langt fortau mellom Manstad og Lervik i Fredrikstad tirsdag 20. september.

Per Inge Bjerknes, leder av Samferdselskomitéen i Østfold fylkeskommune, sto for den offisielle åpningen, godt hjulpet av elevrådslederne ved Manstad skole.

- Det nye fortauet gjør det både tryggere og enklere å gå eller sykle til og fra skolen, innledet Turid Stubø Johnsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen avdeling Østfold. Hun hadde med seg refleksbånd til alle elevene ved Manstad skole og oppfordret til å bruke disse for å være godt synlige langs skoleveien.

Ingrid Willoch, varaordfører i Fredrikstad kommune, takket Statens vegvesen og Østfold fylkeskommune for det nye fortauet. Deretter braket det løs med sang og dans fra flere klassetrinn ved Manstad skole. Elever og lærere fikk virkelig uttrykt begeistring over at skoleveien deres har blitt et tryggere sted og ferdes.

Det nye fortauet, som er 1870 meter langt, har kostet totalt 7,6 millioner kroner. Fortauet er universelt utformet ved gangfelt og busstopp med ledelinjer og stopplinjer for blinde og svaksynte. Det er også blant annet plantet 350 busker, lagt ned 40 kummer og montert 18 lysmaster. Fortauet er bygget av Statens vegvesen på oppdrag fra Østfold fylkeskommune.

En del av Mobilitetsuka
Tirsdagens åpning av fortau på Manstad var en av postene på programmet under årets Mobilitetsuke. Hvert år fra 16. - 22. september arrangerer over to tusen byer Mobilitetsuke og Bilfri dag.

Dette er det største arrangementet i verden som setter fokus på smarte miljøvennlige reisevalg. Fredrikstad er en av 13 norske byer som deltar.