Var Reinhold Meister med i OPS-fellesskap?

Reinhold Meister, som representeres av Grette-advokat Jacob S. Bjønness-Jacobsen, hevder at avtalen selskapet inngikk med CJV E18 i 2007 ikke innebar at Reinhold Meister ble deltaker i Joint Venture-selskapet.

Saksøkerne, Joint Venture-selskapet CJV E18, den tyske entreprenøren Bilfinger Berger og den danske entreprenøren E. Pihl & Søn og de saksøkte, Reinhold Meister, strides nå om Reinhold Meister skal være med på å dekke giganttapet på 1,2 milliarder kroner fra OPS prosjektet E18 Kristiansand – Grimstad.

Ved oppstarten av veiprosjektet i 2006 var Reinhold Meister engasjert som underentreprenør for deler av jord- og veiarbeidene. Grunnet uenighet om omfanget av underentrepriseavtalen innledet partene forhandlinger om en ny kontraktsmodell sommeren 2007. Målet med forhandlingene var å komme til en omforenet løsning slik at veiprosjektets fremdrift ikke skulle stoppe opp.

Det partene strides om i dag er hva de faktisk kom til enighet om sommeren 2007.

I sitt innledningsforedrag mandag fastholdt saksøkernes prosessfullmektig at Reinhold Meister skal dekke 20 prosent av tapet i prosjektet. Saksøkerne hevder at partene kom til enighet om at Reinhold Meister skulle bli deltaker i Joint Venture-selskapet CJV E18 med en eierandel på 20 prosent, og dermed en forholdsmessig andel i selskapets gevinst og tap.

– Det ble aldri oppnådd enighet om at Reinhold Meister skulle bli deltaker i selskapet, det partene forhandlet om og ble enige om sommeren 2007 var kommersielle detaljer knyttet til terminering av underentrepriseavtalen, og operasjonelle detaljer for veiprosjektets videre fremdrift, sier Grette-advokaten.

Saken pågår denne og neste uke i Kristiansand tingrett.