Ny HMS-SHA-sjef i Peab

Ingun Rosenberg (53) starter 12 .oktober 2011 som HMS-SHA-sjef i Peab.

Hun kommer fra Arbeidstilsynet Midt-Norge, der hun i drøye tre år har jobbet som seniorinspektør. I tillegg til god kunnskap om arbeidsmiljøloven har Ingun vært revisjonsleder i forbindelse med systemtilsyn sammen med det lokale branntilsynet og el.-tilsynet.

Ingun Rosenberg har tidligere jobbet som HMS-sjef i Time Personale Ltd og har lang erfaring fra blant annet verftsindustrien. I tillegg har Ingun Rosenberg 14 års erfaring fra forebyggende helsearbeid, som bedriftsfysioterapeut. Hun er utdannet kursleder for grunnopplæring i arbeidsmiljø og har vært ansvarlig for gjennomføring av kurs og konferanser i regi av bedriftshelsetjenesten.

– Jeg ser på systematikken i HMS-arbeidet som svært viktig og gleder meg til å ta fatt på jobben i Peab. Jeg har tanker om hvordan HMS-arbeidet bør drives og kan ikke få poengtert nok at HMS-arbeidet i en virksomhet er ikke bedre enn det svakeste ledd. Derfor er alle medarbeiderne like viktig i dette arbeidet, og alle må tenke HMS i hverdagen, sier Ingun Rosenberg.

– Det helt avgjørende at kart og terreng stemmer sier Rosenberg. Det hjelper lite å ha et godt HMS-system på ”papiret” hvis det ikke fungerer ute på byggeplassen. For å kunne jobbe forebyggende skal det i Peab være en lav terskel for å melde uønskede hendelser og nestenulykker. Det er disse vi kan lære av, påpeker Ingun.

– Jeg ser frem til at Ingun Rosenberg begynner i Peab, sier HR-direktør Tom Arne Grødtlien. HMS er et prioritert og sentralt område i Peab og arbeidet med å tenke struktur og helhet er avgjørende i vår virksomhet. Vi har gode rutiner i dag, men vi har fortsatt et stykke igjen før vi er en foregangsbedrift på HMS. Jeg har forventninger til at Inguns kompetanse og motivasjon vil bidra til å styrke HMS-arbeidet i hele Peab, sier Tom Arne Grødtlien.