Klassens korteste klarer 501 skruer

De nye batteriskrumaskinene i Dynamic-serien, GSR 14,4 og 18 V-LI Professional fra Bosch måler kun 18,5 cm, hvilket gjør dem til klassens korteste.

De veier kun hhv. 1,5 og 1,6 kg inkl. batteri og har et slankt grep med soft grip slik at de ligger godt i hånden. 18 Volt versjonen klarer opp til 500 skruer på kun én oppladning.

Bosch har lykkes med å halvere størrelsen på både fire-polet motoren og girkassen uten å minske på kreftene

Maskinen kan ifølge et uavhengig testinstitutt klare opp til 501 skruer på én oppladning. Til de mer krevende arbeidsoppgaver ser man motorens høye yteevne i aksjon. Med 18 Volt batteriet på 3 Ah kan maskinen yte 67 Nm, og takket være maskinens totrinns planetgirkasse får man en god kraftoverførsel slik at man kan borre hull med en diameter på opp til 32/35 mm i tre og 13 mm i metall. Maskinen har autolock-funksjon som gjør det lett å feste med kun en hånd eller å skifte bit på ett sekund.

Bosch har latt håndverkere teste den nye skruemaskinen, og de fremhever at maskinens kompakte design er godt avbalansert.

Alle maskiner fra Bosch i 14,4/18 V Dynamic-serien, som skrumaskinene her er en del av, kan utstyres med tre forskjellige batteristørrelser etter eget valg – Premium med 3 Ah med særlig lang levetid og innebygget batteritester, kampanjebatteriet på 2,6 Ah og Compact med 1,3 Ah som er 200 g lettere. Batteriene blir beskyttet med Electronic Cell Protection (ECP). Denne enheten sitter i skrumaskinens sokkel. ECP beskytter batteriet mot overbelastning og dyp utlading så man er garantert en lang levetid. Velger man 18 Volt utgaven, kan man dessuten bruke batteriet i Bosch sitt fulle sortiment av 18 Volt batterimaskiner.