Hvor er politiet?

Det kommer mange rapporter til oss fra fortvilte personer i byggenæringen som gang på gang blir utsatt for hærverk og tyveri. Problemet er at de aller fleste sakene blir henlagt av politiet. Ja, det skjer også i tilfeller hvor tyven blir tatt på fersk gjerning på en byggeplass. Vi får også rapporter fra mange anleggsplasser om trafikanter som ikke følger anvisningene. Mange anleggsfolk blir utskjelt av bilister. Hvor er politiet? spør vi.

En ting er at det ofte kan være store verdier som forsvinner, men alle slike saker skaper også mye plunder og heft. Det kan også føre til at prosjekter blir forsinket. Følgekostnadene kan bli store. Av og til forsvinner spesialutstyr som det ikke er lett å erstatte på timen. Mange bygge- og anleggsplasser ligger langt vekk fra nærmeste leverandør.

Ellers er det selvsagt tragisk å få alle meldingene fra dem som driver veiarbeid og annet anleggsarbeid. Mange gjør dette for å sikre bedre fremkommelighet, men før man kommer så langt kan det bli forsinkelser for dem som ferdes på veien. Selvsagt kan man forstå at noen er frustrerte, men det går an å oppføre seg som folk. Er det gjentatte episoder fra samme ”mobbebilist” bør man straks gå til anmeldelse, og da bør politiet også reagere raskt.