SKV i Råde konkurs

En av Norges fremste stålentreprenører innen bygningskonstruksjoner er konkurs til tross for at en ordrereserve på 100 millioner kroner lå og ventet.

Hundre personer rammes etter at familiebedriften Stene-Kjesbu-Vilster AS (SKV) i Råde er konkurs, melder nrk.no.

SKV som ble etablert i 1976, har vært en av landets fremste stålentreprenører innen bygningskonstruksjoner.

– Firmaet har 57 registrerte ansatte som nå mister jobben, sier bostyrer Vidar Hulås til nrk.no.

Bobestyreren mener det kan være en god løsning om noen kunne overta produksjonen slik den står, slik at arbeidsplassene bevares. Foreløpig er ingen løsning på plass.

Daglig leder John Agnar Nyquist uttaler til f-b.no at konkursen er bitter. Firmaet hadde en ordrereserve på 100 millioner kroner som lå og ventet.

- Siden vi ikke har klart å få finansiering til å bære noen måneder med likviditetsproblemer, måtte vi kaste inn håndkleet, forklarer han.

Finanskrisen ble rett og slett for tung for firmaet. SKV flyttet inn i nytt bygg på 7 500 kvadratmeter i Råde i 2009. Så slo finanskrisen til.

– Vi har ikke klart å reise oss etter finanskrisen. Den påførte oss svært store tap og utfordringer. Det sviktende markedet og de sviktende prisene har gjort det veldig vanskelig for oss, sier Nyqvist til f-b.no.

I følge f-b.no hadde SKV i 2010 et underskudd på 19,3 millioner kroner. Fra 2008 til 2010 gikk driftsinntektene fra 202,5 millioner kroner til 103,8 millioner.