Bruhagen barneskole

Bruhagen barneskole

Sted: Averøy

Prosjekttype: Barneskole

Totalkostnad eks mva:
100 mill kroner

Bruttoareal: 3.760 kvm

Byggherre: Averøy kommune

Hovedentreprenør:
Br. Røsand

Prosjekt- og byggeleder:
3S Prosjekt

Prosjekteringsgruppeleder: Reinertsen

Arkitekt og landskapsarkitekt: Tegn3

Rådgivere: RI Bygg, RI Brann,
RI VVS utvendig: Reinertsen - RI VVS, Elektro: Sweco

Underentreprenører og leverandører: Rør: Langset Rør - Ventilasjon: Teknisk Ventilasjon - Elektro: BKW - Automatisering: GK Norge - Heis: System Heis - Sprengning, grunn og utomhus: Storvik Maskin - Utstikking og landmåling: ConsulentPartner - Stålarbeider: Birkelund Mek. Verksted - Hulldekker: Spenncon - Brann-
isolering: Brannsikring Nordvest - Flis: Br. Olsen Mur & Bygg - Lås og beslag: Låsteknikk Molde - Isolering, taktekking, radonsperre: Takservice - Blikkenslager: Langvas Blikkenslager-
forretning - Trapper og rekkverk: Midthaug - Glassfasader: Solbjør - Utvendige vinduer: Nordan - Innvendige dør- og glassfelt: Lian - Innerdører: Nordic Door - Maling, tapetsering og gulvarbeider: Rosenborg Malerteam - Tynnavretting: Malermester BMV - Himlinger og foldevegger: Modulvegger - Kjøkken: HTH - Parkett: ABS Parkettgruppen - Lev. fliser: FagFlis Ålesund

Averøy kommune bør være stolt av den nye barneskolen som Br. Røsand AS har bygget på Bruhagen. Skolen er bygget for 280 elever fordelt på 7 klassetrinn. Bruttoarealet er på 3 760 kvm. Skolen har totalt kostet 100 millioner kroner.

Dette er en meget fleksibel skole som er lys og oversiktlig. Det er brukt mye lys og farger i skolen som gjør den svært så trivelig. Både elever og lærere er svært fornøyd med skolen. Mange kommer fra gamle nedslitte skoler. For dem er dette en drøm som er gått i oppfyllelse. Også foreldre som tidligere var kritisk til å legge ned grendeskoler, synes å være samstemt om at dette er blitt en meget god løsning. Skolen kan også brukes til arrangement for inntil 100 personer.

Dette er blitt en fantastisk fin og praktisk skole med påkostede og flotte utearealer. Skolen er meget fleksibelt innredet. Skolen kan bruke vanlige klasserom, men takket være skyvevegger kan rommene gjøres mye større. Det er også mange spesialrom. Det er hyggelig å se at det også et rom fylt med høvelbenker. Entreprenøren har sørget for at sløydsalen også har det utstyret som trengs. Det er også et skikkelig utstyrt naturfagrom.

Ellers er det et flott auditorium. Skolen har også fått mye dataustyr. Mange vil nok misunne skolen alle de store elektroniske tavlene som gjør at man kan bruke moderne datateknologi i undervisningen. For lærerne må dette bli en ny verden. Nå har alle lærerne også fått skikkelige arbeidsrom.

Skolen ligger i samme område som ungdomsskole, svømmehall, idrettshall, kunstgressbane m v.

Skolebygget omfatter følgende hovedfunksjoner:

• Midtbygg i to etasjer med fellesarealer, spesialrom, lærerarbeidsplasser, administrasjon og tekniske rom.

• En sidefløy for klassetrinn 1 – 4 mot vest /(vestfløyen).

• En sidefløy for klassetrinn 5 – 7 mot øst (østfløyen).

• I østfløyen er det i tillegg spesialtrom for HC, helsesøster, renholdsrom, vaktmester, lager mv.

• Skolens fellesareal i det sentrale midtbygget er tilrettelagt for bruk og utleie på kveldstid.

• Utearalene er tilrettelagt for alle klassetrinn, og inne- og utearealene er universielt utformet.

• I prosjektet inngår parkeringsplass for 38 biler for ansatte. I tillegg til to HC-plasser nærmest skolebygningen. Det er også lagt opp til 8 – 10 biloppstillingsplasser for henting/bringing langs adkomstveien til hovedinngangen.

• Serviceadkomst og avfallssentral er lett tilgjengelig for store kjøretøy.

• Det er felles trafikkløsning for buss og bil for barne- og ungdomsskolen.

• Det er også bygget ny parkeringsplass for ungdomsskolen.

Energi og miljø
Skolen har en klar miljøprofil. Elevarealet er orientert mot nord slik at man får skjerming for uønsket solvarme. Det er ellers benyttet vannbåren varme til oppvarming. Dette gir fleksibilitet vedr. bruk av fornybare varmekilder.

Energibehovet er til varme (og varmtvann) dekkes av en egen nærvarmesentral som er plassert ved eksisterende idrettshall. Energiforbruket er i henhold til Teknisk forskrift 07. Dette betyr sparte energikostnader i forhold til tilsvarende bygg som er bygget tidligere. Det er også grunn til å merke seg at avfallssorteringen skjer i utendørs nedgravde avfallsbeholdere som er lett tilgjengelig for kjøretøy.

Ellers er det arealet utnyttet svært effektivt.

Drift og vedlikehold
Det er lagt stor vekt på bruk av vedlikeholdsvennlige materialer både utvending og innvendig. Det er mange betongvegger. De som har hatt ansvaret for disse veggene har gjort en fremragende jobb. Ellers er det lagt vekt på å bruke renholdsvennlige materialer på alle gulv.

Det er også lagt teppegulv som er tilpasset for bruk i grovgarderober, i vindfang og inngangssoner. Dette reduserer renholdsbehovet inne i skolen.

Det er fire kommunale og en privat barneskole i Averøy. Det er en ungdomsskole for hele kommunen på Bruhagen. Henda og Meek oppvekstsenter og Utheim skole har felles rektor. Rektor har hovedtilhold på Utheim skole, mens faglederne ved de tre skolene har ansvar for den daglige driften.

Bruhagen barneskole
Bruhagen barneskole ligger på skole- og idrettsområdet i kommunesenteret. Den nye skolen ble ferdig sommeren 2011, og har ved skolestart 244 elever fra nordre del av kommunen (fra tidligere skolekretser Bremsnes, Bruhagen og Bådalen).

Tekst og foto: Per Helge Perdersen


Flere prosjekter