Børsen hentet inn mandagens tap

Hovedindeksen på Oslo Børs økte med 2,1 prosent til 366,88 poeng tirsdag. Dermed var tapet fra den begredelige mandagen hentet inn.

Etter en kort tur under nullen ved åpning, steg børsen gjennom det meste av dagen. En liten nedtur ved 16-tiden var ikke nok til å stoppe den positive utviklingen.

Også blant enkeltaksjene var det noen av dem som fikk svi hardest på mandag som fikk den største oppturen tirsdag. Dette gjaldt særlig seismikkselskapet PGS, som steg 4,7 prosent tirsdag, etter å ha falt 4,1 prosent mandag. De eneste selskapene som gikk bedre blant de ti mest omsatte på Oslo Børs, var cruiserederiet RCCL og Subsea 7, som begge var opp 5 prosent ved stengetid.

Alle de ti mest omsatte aksjene steg i verdi tirsdag, mange av dem med 2-2,5 prosent. Storebrand var nummer elleve på omsetningslisten og det største selskapet med fall denne dagen. Forsikringsgiganten endte dagen ned 1,8 prosent.

Også oljeprisen hentet inn det meste av mandagens nedgang, og ett fat nordsjøolje ble ved stengetid omsatt for 111,27 dollar, nesten halvannen dollar mer enn dagen før. Amerikansk lettolje lå ved børsstengning på 87,47 dollar fatet.