Statkraft bygger sitt tredje vannkraftverk i Tyrkia

Statkraft skal bygge ut vannkraftverket Cetin i Tyrkia. Kraftverket blir Statkrafts største vannkraftverk utenfor Norge.

Kraftverket vil i gjennomsnitt produsere 1,4 TWh hvert år. Dette tilsvarer strømforbruket i 460.00 tyrkiske hjem.

Statkrafts første kraftverk i Tyrkia, Cakit, har vært i drift siden juni 2010. Kraftverket Kargi er under bygging og blir trolig ferdig i løpet av 2013. Når Cetin står ferdig i 2015 vil Statkraft ha en samlet effekt på 639 MW og gjennomsnittlig produksjonskapasitet på i underkant av 2 TWh hvert år i Tyrkia.

Kraftverket Cetin er lokalisert på elven Botan som er en sideelv til Tigris i Siirt-provinsen sørøst i Tyrkia. Kraftverket planlegges utbygd med to dammer og to kraftstasjoner. Byggearbeidene vil bli utført av de tyrkiske entreprenørselskapene Yuksel og Ilci. Prosjektet vil i byggeperioden gi arbeid til rundt 1.500 personer.

– Cetin kraftverk mer enn firedobler Statkrafts kapasitet i Tyrkia i tråd med Statkrafts ambisjoner om å bli en betydelig kraftprodusent innen fleksibel vannkraft i Tyrkia, sier Øistein Andresen, konserndirektør for internasjonal vannkraft i Statnett.