Frastjålet verktøy for hundretusener

På et byggeprosjekt i Gressvik i Fredrikstad, har snekkere fra H.P. Hovelsen Byggentreprenør tre ganger blitt frastjålet verktøy til en samlet verdi av mellom 250 000 og 300 000 kroner.

De to første innbruddene skjedde under ferieavviklingen i sommer. For noen uker siden slo tyvene til på byggeplassen igjen. Alle de tre gangene har de fått med seg utstyr til store verdier.

– Etter det første innbruddet forsvant verktøy for i overkant av 100 000 kroner. Ved de to neste innbruddene, tok de utstyr for rundt 70-80 000 kroner. I tillegg får vi ekstrakostnader i form av tapte arbeidstimer og annet merarbeid, sier prosjektleder for H.P. Hovelsen Byggentreprenør, Øystein Karlsen.

H.P. Hovelsen Byggentreprenør har helt siden den første hendelsen gjort flere grep for å hindre flere innbrudd på byggeplassen.

– Vi begynte å sette i verk sikkerhetstiltak rett etter det første innbruddet, men vi rakk ikke få installert alarmer før de slo til igjen. Vi prøvde også en periode å låse utstyret inn i biler, men det er heller ikke en holdbar løsning dersom folk blir syke eller blir sendt på oppdrag andre steder, sier Karlsen.

Derfor har de nå heiset utstyrscontaineren oppå en annen container på byggeplassen.

– Containeren blir litt mindre tilgjengelig i høyden, og trappen til containeren gjemmes bort når det ikke er aktivitet på byggeplassen, sier Øystein Karlsen.

Tyvene har også vært på byggeplassen en gang uten å klare å bryte seg inn.

– Den gangen klarte de ikke ta låsene, og da hadde de i stedet prøvd seg på slåen uten å lykkes. Så gikk det ytterligere noen dager og da lyktes de med å kappe innfestinga til slåen, sier Karlsen.

Alle de tre sakene er henlagt av politiet.