Større entrepriser for østfoldsykehus

Prosjektorganisasjonen har nå valgt å samle råbyggsarbeidene for sengebygg og behandlingsbygg i en stor entreprise. Tilsvarende blir gjort for tett hus.

- Råde Anleggservice er i full gang med gravearbeidet på byggetomta til det nye Østfoldsykehuset på Kalnes, og snart skal de sidestilte entreprisene for Råbygg og Tett hus legges ut. I tillegg samles råbyggs- og tett hus entreprisene til èn for servicebygg og psykiatri, sier prosjektsjef bygg Kim Østenby i Prosjekt nytt østfoldsykehus i en pressemelding.

Større entrepriser

 

- Vi står foran mye arbeid på byggetomta, og nå som vi skal i gang med entrepriser for både råbygg og tett hus, ser vi at det kan være hensiktsmessig med færre grensesnitt i prosjektet. Derfor har vi valgt å slå sammen enkelte av råbyggs- og tett hus entreprisene. Sammenslåingen gir oss bedre oversikt, færre grensesnitt å forholde oss til, og et bedre grep om fremdriften i prosjektet. Vi regner også med at større entrepriser er attraktivt for flere leverandører som ønsker å bidra i byggeprosjektet, forklarer Østenby.

Følgende datoer er satt for utlysning av entreprisene:

2201 Råbygg Behandlingsbygg og Sengebygg: 14.12.2011.

2301 Tett hus Behandlingsbygg og Sengebygg: 13.02.2012.

2202 Råbygg og Tett hus Servicebygg: 25.10.2012.

2204 Råbygg og Tett hus Psykiatribygg: 25.10.2012.

Prosjekt nytt østfoldsykehus

 

Det nye sykehuset på Kalnes i Sarpsborg er det største byggeprosjektet i Østfold noensinne og sykehuset skal stå ferdig i 2016. Helse Sør-Øst har etablert en egen prosjektorganisasjon med ansvar for å planlegge og styre prosjektet.